Peppes Kjøttboller og Peppes Spicy Kjøttboller trekkes tilbake etter funn av mykotoksinet aflatoksin i soyaprotein med verdier som overstiger gitte grenseverdier.

Peppes-kjøttboller tilbakekalles etter funn av muggsoppgift

Peppes spicy kjøttbøller med jalapeño og chili og Peppes kjøttboller krydret med hvitløk kalles tilbake på grunn av for høye nivåer av aflatoksiner.

Publisert

Aflatoksiner er en type muggsoppgift og er kreftfremkallende og kan skade arvestoffet (DNA). De er helseskadelige uansett mengde, skriver Mattilsynet.

Tilbakekallingen gjelder Peppes spicy kjøttboller med jalapeño og chili med alle holdbarhetsdatoer mellom 12.12.2024 til 05.03.2025, mens for kjøttboller krydret med hvitløk gjelder det holdbarhetsdatoer 12.12.2024 og 13.03.2025.

Produktene er solgt i alle norske dagligvareforretninger. Åkeberg og Synnøve Finden AS ber om at produktene kastes eller leveres tilbake til butikken/utsalgsstedet der produktet er kjøpt.

– Det er ikke helsefarlig å ha spist disse kjøttbollene. Det er ingen grunn til å bekymre seg hvis man har spist dem, skriver kommunikasjonsdirektør i Jordane, Sofie Oraug-Rygh til NTB.

I alt er det 13.789 kilo hvitløkskjøttboller som må kastes, og 418 kilo av den spicy varianten.

Powered by Labrador CMS