Lofotne Marine Oil og Vesterålen Marine Oil (bildet) blir nå en del av Orkla Health Ocean.

Tran-anlegg endrer navn Orkla Health Ocean

Vesterålen Marine Oil og Lofoten Marine Oil skifter navn til Orkla Health Ocean, etter at selskapene i oktober formelt ble fusjonert til ett selskap.

Publisert Sist oppdatert

Navne-endringen skal gjenspeile selskapets kjerneområde og tydeliggjøre retning som gir rom for videre satsing på marine ressurser.

– Det er en tid for alt, også for å tenke nytt. Vi er stolte over å endelig kunngjøre at Lofoten og Vesterålen Marine Olje forenes under et nytt navn: Orkla Health Ocean. Dette markerer et naturlig steg i selskapets utvikling, der målet er å styrke vår posisjon som ledende aktør innen marine bi-produkter og ingredienser, sier daglig leder Stian Frivåg i Orkla Health Ocean i en pressemelding.

– Med en virksomhet som strekker seg langs hele Nord-Norge er det ikke like hensiktsmessig å bruke verken Vesterålen eller Lofoten i navnet. Navneendringen er en naturlig del av en utvidet tilstedeværelse og sammenslåingen av to selskaper, fortsetter Frivåg.

Selskapet har sterkt rotfeste i Lofoten og Vesterålen, og en navneendring vil ikke gi noen endringer i hvordan anleggene på Myre og i Lofoten styres.

– Vi har de siste årene bygget opp en sterk organisasjon i Nord-Norge som vi skal satse og bygge videre på. Produksjonsanleggene på Myre og på Ballstad vil fortsette som før, og vår tilknytning til lokalmiljøet består uendret. Vi ønsker å utnytte synergien med en samlet administrasjon, sier Frivåg.

Stian Frivåg, daglig leder i Orkla Health Ocean.

Orkla Health Ocean skal utvikles videre som et bærekraftig og innovativt selskap, som også fremover skal bidra til økt verdiskapning i hvitfisknæringen og langs kysten i Nord-Norge. Selskapet har investert i utstyr som muliggjør enzymatisk hydrolyse, og en vesentlig bedre ressursutnyttelse av marine proteiner fra lever.

Den nye teknologien gjør at det råstoff som før bare gikk til fiskefôr, nå kan benyttes til humant konsum. Dette betyr i praksis at restråstoff som tidligere gikk til dyrefôr eller ble kastet får en fornyet verdi som høyverdig proteiner.

Lofoten Marine Oils (LMO) har lange tradisjoner med produksjon av tran, og solgte sin første tranolje allerede i 1936. Selskapet har hatt et samarbeid med Møllers Tran siden 1972.

Vesterålen Marine Olje på sin side begynte som et hobbyprosjekt i 2005 i små kjellerlokaler i Myre havn. Fra tradisjon til innovasjon har både Lofoten Marine Oils og Vesterålen Marine Olje utviklet seg betydelig de siste årene, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS