Butikk i praksis

Nyåpnet: Flere hadde tatt turen til Jokers første, nyåpnede høyteknologiske butikk. Bak f.v. kjededirektør Kjøpmannshuset Kjetil Flåtrud og adm. direktør i Mat-Norge Hans Olav Bakås. Foran f.v. Eirik Habberstad, daglig leder i Butikkpartner Trine Riis Groven, butikksjef Petter Christensen og Skiens ordfører Hedda Foss Five. Foto: Mat-Norge

Åpnet Norges første høyteknologiske Joker-butikk

10. mars åpnet Joker Hesselbergs gate i Skien - Jokers første høy-teknologiske butikk.

Publisert Sist oppdatert

Både ordfører Hedda Foss Five i Skien kommune, daglig leder Trine Riis Groven i Butikkpartner, kjededirektør Kjetil Flåtrud fra Kjøpmannshuset og administrerende direktør Hans Olav Bakås i Mat-Norge hadde tatt turen til Joker-butikken på åpningsdagen.

– Det har fungert veldig bra. Vi var utrolig spente før åpningen. Det var litt rart å ikke låse butikken da de ansatte dro hjem, sier driftssjef Johanne Raiborg i Butikkpartner.

– Dørene alltid åpne

Foreløpig er Joker-butikken fysisk bemannet fra syv på morgenen til åtte på kvelden. Etter det, overtar teknologien. Butikken er bemannet 24-7, selv om det ikke er noen fysisk tilstede. Kundebehandlere overtar når de ansatte drar hjem og hjelper kundene gjennom bruk av teknologien.

– Teknologien fungerer godt, og det har hittil ikke vært noen feil. Vi ser at kundene skjønner konseptet og synes dette er morsomt. Kundene besøker oss gjennom hele døgnet, slik at vi har noen innom hver time. Vi ser at alle aldersgrupper handler i butikken, spredt rundt på de ulike tidene, forteller hun.

– Har dere noen mål for butikken?

– Siden dette er den første høyteknologiske Joker-butikken, vil vi bidra til nyutvikling i kjeden. Ellers må vi bli kjent med konseptet, men vi ønsker alltid lønnsomhet. Joker er den gode naboen. Det skal vi også være her. Nå er dørene alltid åpne hos oss, sier Raiborg.

RMA-Butikkstyring:
  • Teknologi som gjør det mulig å styre og overvåke butikker gjennom ulike algoritmer.
  • Dreier seg om moderne butikkdrift for små og store butikker.
  • Teknologien gir fleksible åpningstider, og brukes i helt eller delvis selvbetjente butikker.

Kilde: Mat-Norge

Tenke nytt

Joker har benyttet seg av Mat-Norges teknologi, RMA-Butikkstyring. Teknologien skal sikre gode kundebrukeropplevelser og gjøre det enkelt og kostnadseffektivt for butikk og ansatte.

– Joker er en spennende merkevare for oss, og det er veldig artig at kjeden ønsker å åpne opp for dette konseptet i sine butikker, sier administrerende direktør Hans Olav Bakås i Mat-Norge.

– Hvorfor tror du butikker og kjøpmenn ønsker denne teknologien?

– Vi får mange henvendelser fra kjøpmenn som er nysgjerrige på teknologien. Jeg tror mange føler at de har behov for å tenke nytt, sier Bakås.

– Nysgjerrige

21. juni i 2018 åpnet dagligvarebutikken Hegna Landhandel som første butikk med RMA-Butikkstyring. Mye har skjedd på snaut fire år.

– Vi har utviklet oss mye siden den første butikken. Vi har det veldig hektisk fremover med flere butikkåpninger. Det er mange butikker og kjøpmenn som ser at teknologien gir en verdi.

– Hva slags tilbakemeldinger har dere fått?

– Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Vi ser at flere og flere kjøpmenn reiser for å være med på nyåpninger, siden de er nysgjerrige på teknologien.

Powered by Labrador CMS