Butikk i praksis

Storselgere: Yt og bananer er blant storselgerne når horden fra Sats kommer innom Rema 1000 Ryensvingen og kjøpmann Simen Andreassen.

Selger til en sunn kundekrets

I Ryensvingen sør-øst i Oslo har alle de tre lavprisbutikk-ene et treningssenter i etasjen over seg. – Det stiller krav til man skal tilfredsstille en spesiell kundegruppe, sier Rema-kjøpmann Simen Andreassen.

Publisert Sist oppdatert

I Ryensvingen ligger både Rema 1000, Extra og Kiwi med liten avstand. Man behøver ikke å kaste langt for å treffe nabobutikken.

Rema Ryensvingen har Sats, Extra deler hus med Fresh Fitness og Kiwi har følge med Evo. Av disse er uten tvil Sats det senteret som har flest brukere, noe som gagner Rema-butikken.

Kommer i bølger

– Vi har 1500 kvadratmeter, inklusive kontorer og lager, og Sats har hele byggets annen etasje, forteller kjøpmann Simen Andreassen i Rema Ryensvingen.

– Dette er et naboskap vi setter stor pris på. Jeg har et klart inntrykk av at det er gjensidig.

Sats holder åpent fra grytidlig om morgenen til klokken 22 om kvelden. Internt i Sats har de et nært samarbeid, slik at man fordeler aktivitetene. Vil du trene spinning eller aerobic på en onsdag formiddag, kan du få det på for eksempel Bislett eller CC Vest hvis det ikke er tilgjengelig på treningssenteret i Ryensvingen. Omvendt kan det være senteret i Ryensvingen som tilbyr dette, og trekker kunder fra hele Oslo.

– De som trener på Sats, er en både interessant og god kundegruppe, synes Andreassen, som selv går opp trappen med jevne mellomrom for å ta en økt.

Sunt, sunt og atter sunt

– Hva kjennetegner de kundene som kommer innom dere før eller etter trening?

– For det første er de veldig opptatt av sunnhet. Dernest har de dårlig tid, og går sjelden langt innenfor kassalinjen. De tar ikke med seg handlekurv, men kjøper ting de kan bære med seg.

Rema Ryensvingen har derfor konsentrert de aktuelle produktene få meter fra kassen.

– Hva er storselgerne til de trenende?

– Det er veldig mye. På drikkefronten går det mye av Yt og forskjellige energidrikker. Men de må være uten sukker. Energidrikker med sukker selger vi stort sett om morgenen og til håndverkere.

Energidrikker finner man i hyller og gulveksponeringer flere steder i butikken, alle innen få meter fra inngangen. Sukkerfrie Red Bull og Monster selger butikken henholdsvis 400 og 280 enheter av per uke. Det går også rundt 300 enheter av nykommeren Nocco.

Halvt tonn bananer

– Og hva gomler de i seg?

– Storselgeren er bananer, vi selger 500 kilo per uke. Andre viktige produkter er energibarer, som har en dominerende eksponering ved kassa. Det går 300 Big 100 barer i uken. Også den relativt nye Pro Pud Shake får ben å gå på – 95 enheter per uke. For ikke å snakke om Yt Proteinmelk, der det går 1200 enheter i uken.

– Kjøper de trenende kundene annet enn drikkevarer og bananer, for eksempel ingredienser til et måltid?

– Ja, ikke sjelden kjøper de lunsj. Da er salater populært. Vi selger dessuten 220 beger med cottage cheese fra Tine per uke. Dette er ikke kunder som kjøper toalettpapir eller mel, men gjerne kjøper ingredienser til et måltid om det står riktig plassert. De sveiper nemlig bare så vidt innom. Når det gjelder mat, er det proteiner de går etter, konstaterer Andreassen.

– Har dere noen form for samarbeid med Sats?

– Ja, det har vi. For dette er viktige kunder for oss, noe vi merket under pandemien da treningssentrene måtte stenge ned. Vi hadde for en tid siden en stand med Nocco, der Sats var tilstede for å verve medlemmer. Det var vellykket.

– Men godteri unner de seg ikke?

– Vel, de er jo ikke fanatiske, og noe godt skal man jo unne seg en sjelden gang, smiler Simen Andreassen.

Rema 1000 Ryensvingen
  • Salgsflate: 1.000 kvm.
  • Omsetnninng: 65 mill. (2022)
  • Ansatte: 17
  • Franchisetager: Simen Andreassen

Bare bar: Energibarer har flere eksponeringer i butikkens inngangsparti. En sjelden gang tillater de trenende å forsyne seg fra hyllen over.

­

Powered by Labrador CMS