Butikktesten

Fin fasade: Butikkens fasade er ryddig og fin.

En god handleopplevelse på Spar Blakstad

Spar Blakstad er en fin butikk med en fin størrelse og godt sortiment. Det ga totalt 17 poeng av butikktesterne.

Publisert Sist oppdatert

Spar Blakstad
  • Besøkt: Mandag 26. juli kl 14.00
  • Fasade/inngang/kasse: 4 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 5 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Totalt: 17 poeng

Spar Blakstad ligger ved Froland, sør mot Arendal. Butikken ligger sentralt ved en av hovedveiene i området, og kort vei til tog.

Området er preget av mest bolighus, noe industri og noen butikker. Butikken er godt synlig fra veien, og har bra med parkering utenfor. Med stor parkering, er tilgangen enkel.

Fasade/inngang

Butikkens fasade er ryddig og fin, og Spar-logoen synes godt uansett hvilken vei du kommer kjørende.

Det er satt opp flere bukker med tilbudsplakater langs innkjøringen, foran butikken, og det er flere store plakater i egne rammer på fasadeveggen.

Inngangspartiet er ryddig og luftig, og det er godt med plass straks man kommer innenfor dørene.

Det er enkelt å orientere seg, og det er god plass på vei inn i selve butikklokalet.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken har en fin størrelse. Lokalet er ganske åpent, slik at man får grei oversikt over lokalet tidlig i handlerunden. Et par steder (ved inngangen og etter ferskvaredisken) er det nesten uvanlig god plass, med mye gulvplass og lite varer. Dette er helt klart ikke noen negativ opplevelse for oss som kunde, men når vi vet at kampen om plassen er såpass stor, kunne gulvet sikkert vært benyttet av flere gulveksponeringer akkurat de stedene (mulig det også er det andre deler av året).

Uansett oppleves butikken luftig og fin, med god plass - og det er aldri negativt for handleopplevelsen.

Sortimentet er godt, og varetrykket er bra stort sett over alt. Vi finner en kjøl med Sommervibber-produkter som er litt slunken, men så er det også den eneste.

Innerst i butikken er det en ferskvaredisk som ikke er av den største sorten, men som har delikate og fine produkter, både varme og kalde.

Butikken hadde ryddige og fine eksponeringer. Eneste vi så var en sjokkselger med tannbørster som hadde veltet og alle produktene lå utover gulvet. Det ble ikke gjort noe med den tiden vi var der, men så vet vi heller ikke hvor lenge den eventuelt var slik.

Butikken som medium

Butikken har benyttet mye «Sommervibber»-materiell. Kjøler er pakket inn i Sommervibber-skjørt og det er hengt vippetasser mange steder bortover, i tillegg til materiell benyttet i forbindelse med kampanjeprodukter. Det vi legger lekstra merke til er alle de litt mer «personlige» plakatene som er laget. En del er laget på Spar-materiell, mens andre mindre infoskilt er kun skrevet ut på maskin. Vi liker denne måten å kommunisere på, i hvert fall når det er ryddig og strukturert som her, og i fin balanse til det mer tradisjonelle Spar-materiellet.

Eksempler på skilt er et par plakater benyttet over grillmat med «Sååååå mye god Sommervibber grillmat!», og «Saftige burgere :)» i en av kjølehyllene. Et sted har de tydeligvis byttet plassen til kyllingproduktene, og da er det satt opp skilt om dette både der de stod før og der de står nå for at stamkundene enkelt skal finne produktet.

Butikken kjørte et eget tilbud på burger og drikke, og dette var kommunisert både på varmmatdisken og der de hadde kjølt brus. I tillegg var det satt opp en liten ekstra kjøler med kald drikke rett foran varmmatdisken.

Hygiene

Butikken fremstod meget ryddig og fin over det hele. Vi fant ikke noe søppel eller ting som var henslengt.

En handlevogn med tomesker var satt foran en endereol, men det var ikke noe problem.

Alle flater var godt rengjorte, og belysningen var god i hele butikken.

Personell

Det var bra med ansatte på jobb, og det var flere ute på gulv som jobbet med varpåfylling. Alle var blide og hyggelige, og det var en god stemning i hele butikken. Alle bar korrekt uniform.

Vi fikk god hjelp da vi etterspurte et par varer, og ble vist plasseringen på disse og spurt om vi trengte mer hjelp.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet var åpent og fint, med god plass mellom kassene. I tillegg var det selvbetjente kasser der. Vi benyttet den betjente kassen, og ble raskt ekspedert av en meget hyggelig dame som ønsket oss en god dag.

Vi observerte at en eldre kunde slet litt med selvbetjent kassen ved siden av, og da var en av de ansatte raskt på plass og tilbød sin hjelp.

Konklusjon:
  • En fin butikk med en fin størrelse og godt sortiment.
  • Meget ryddig og bra med plass.
  • Hyggelige ansatte, og ekstra hyggelig med enkelte «personlige» plakater rundt i butikken.
  • En god handleopplevelse.
Powered by Labrador CMS