Butikktesten

Ryddig: Fasaden på butikken er ryddig og fin, og skiller seg litt fra en del andre med sin containerfasade.

En litt annerledes handleopplevelse

For første gang testet butikktesterne en selvbetjent butikk. Det var en litt annerledes, men hyggelig handleopplevelse for testerne.

Publisert Sist oppdatert

Coop Prix Fornebu:
  • Besøkt: Fredag 22. oktober kl 14.30
  • Fasade/inngang/kasse: 4 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 5 av 5
  • Personell: 5 av 5
  • Totalt: 18 poeng

I sommer åpnet Coop Prix en selvbetjent og døgnåpen butikk på Fornebu, bygget av containere. Vi tok turen for å teste konseptet, og for første gang gjøre en test i en selvbetjent butikk.

Det sier seg selv at man må se bort fra en del elementer man forventer i en tradisjonell butikk blant annet dette med betjening, men kundeopplevelsen er uansett viktig på lik linje med andre «vanlige» butikker.

Fasade/inngang

Butikken er som nevnt bygget opp av containere, og ligger sentralt på Fornebu. Dette er nok en butikk beregnet for de som bor der ute, og som trenger litt ekstra varer eller å handle etter normal åpningstid. Vi ankommer med bil, og merker raskt at det ikke er beregnet for dette. Det er parkering forbudt rundt hele butikken, så vi må parkere i forbindelse med en barnehage og Felleskjøpet nedenfor butikken.

Fasaden på butikken er ryddig og fin, og skiller seg litt fra en del andre med sin containerfasade. Uansett ser den fresh og fin ut, og med gule detaljer, Coop Prix-flagg og plakater i rammer flere steder, er man aldri i tvil om hvilken butikk dette er. Det er i tillegg en del gatebukker langs veien opp til butikken.

Inngangen er ryddig og fin, men til forskjell fra andre butikker preges denne av plakater som forteller deg hvordan konseptet fungerer, og hvordan du skal komme deg inn. Ettersom vi er førstegangsbesøkende, må vi laste ned en app. Hele fremgangsmåten gikk relativt greit, men tar selvsagt litt ekstra tid første gangen. Dette er kanskje ikke like enkelt for den eldre garde, men for de aller fleste er dette grei skuring. Nå tenker man kanskje at det blir veldig upersonlig med en selvbetjentbutikk. Dengang ei. Ettersom vi stod litt ekstra og knotet utenfor, så kom det en hyggelig Coop-ansatt (som viste seg å være butikksjefen) og spurte om vi trengte hjelp. Da hadde vi akkurat fått lastet ned det vi trengte for å komme inn, men han tok seg tid til å forklare oss hvordan det hele fungerte, og ønsket oss hjertelig velkommen. For en velkomst! Han har nok opplevd mange som oss, og da tenker vi det er viktig å kunne gjøre nettopp dette, slik at det neste gang man kommer ikke er like skummelt.

Rett innenfor dørene møter vi på et gulvtorg med blant annet pepperkaker og julekalendere, så dette er nok et avsatt område til aktivitetstorg/sesongtorg. Det er effektivt og setter oss raskt i fin stemning.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken er relativt liten, og vareutvalget er ganske begrenset, men de har absolutt alt man trenger av det mest nødvendige. Vi finner alt vi har på vår liste, og det er relativt greit å finne frem.

Det blir noe trangt mellom reolene, men butikken oppleves som svært ryddig, og varetrykket er upåklagelig.

Belysningen er god over det hele, så varene kommer godt frem. Reolene er ikke for høye, slik at man føler man har grei oversikt i lokalet.

Butikken som medium

Det er begrenset med torgmuligheter, men som nevnt hadde de et bra sesongtorg ved inngangen. I tillegg var det satt inn noen ekstra eksponeringsløsninger i form av styrtkjøl eller sjokkselgere et par steder, uten at det var i veien for kundestrømmen.

Det er begrenset med plakatering, men noen var det, og alle varene var priset.

Fine kategorimarkeringer på vegg flere steder.

Hygiene

Butikken opplevdes meget ryddig og fin. Varetrykket var bra og vi fant ikke noe søppel eller søl noen steder, så selv om butikken er selvbetjent, merker man at den følges godt opp og fremstår meget bra for kundene.

Ved kasseområdet var det store vindusflater, og disse var også godt rengjorte. Plassen foran butikken var også ryddig og fin.

Personell

I utgangspunktet ville dette punktet vært blankt i en slik test, men som nevnt fikk vi veldig hyggelig hjelp før vi kom inn i butikken, og ble guidet igjennom konseptet. Vi så ikke mer til noe betjening resten av handleturen (som er naturlig i en slik butikk), men det var steder man kunne trykke for hjelp om det skulle være noe. Det blir i hvert fall tommel opp for god service og god hjelp.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet bestod av to selvbetjente kasser, som fungerte utmerket, og på samme måte som alle andre selvbetjente kasser. Vi ekspederte oss selv raskt og enkelt.

For å komme ut måtte vi bruke appen vi hadde lastet ned, og det fungerte uten problemer.

Konklusjon:
  • Dette var en litt annerledes, men hyggelig handleopplevelse.
  • Denne butikken må vurderes ut ifra de kriteriene som gjelder for en slik butikk, og vi synes i hvert fall dette fungerte utmerket, og er et fint supplement for de som bare skal ha noe ekstra eller trenger å handle utenom normal åpningstid.
Powered by Labrador CMS