Butikktesten

God merking: Fasaden er ryddig og fin, med god merking.

Hyggelige og oppmerksomme ansatte

Matkroken Kingosgate er en fin og hyggelig lokalbutikk med et bra utvalg. Butikktesterne mener butikken kunne gjort litt mer ut av kommunikasjonsfelter og dekorering.

Publisert Sist oppdatert

Matkroken Kingosgate:
  • Besøkt: Torsdag 6. januar kl 11.00
  • Fasade/inngang/kasse: 3 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 3 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Totalt: 14 poeng

Matkroken Kingosgate ligger ved Alexander Kiellands plass i Oslo. Området består av mange leiligheter og noe industri. En Coop Mega ligger kun få meter unna, men inne på et lite senter, mens Matkroken ligger på et hjørne, med direkte inngang fra fortauet. I tillegg er denne butikken døgnåpen – hele året.

Dette er nok ikke butikken for storhandling, spesielt når man har et supermarked såpass nærme, men ligger mer tilgjengelig for alle de som skal fylle på eller ha noe på veien. I tillegg har de åpningstider som gjør at butikken alltid er tilgjengelig.

For å ta det med en gang: Vi kom tydeligvis på besøk rett etter en stor varelevering, og med en såpass liten butikk, med såpass lite eller ingen lagerplass, så byr det på utfordringer. Det var derfor ganske kaotisk akkurat under besøket, men vi velger å se litt bort fra det, og se butikken som helhet ellers. Grunnen til at vi ser litt bort fra dette er at de var tre eller fire stykker på jobb i den lille butikken som jobbet på spreng med å få varene på plass, så rutinene virket å være gode, og at vi da kom på et veldig uheldig tidspunkt.

Fasade/inngang

Fasaden er ryddig og fin, med god merking. Ettersom butikken ligger på et hjørne er den synlig fra flere hold, og ligger inntil en av hovedveiene som går igjennom området. Det er ikke så enkelt med parkering her, men de fleste kundene til denne butikken antar vi kommer gående.

Fasaden var preget av alle pallene med varer som stod utenfor, men de ble det som nevnt plukket ivrig fra av de ansatte for å få varene inn og på plass. Det foregikk via en egen inngang på siden av butikken.

Sortiment/varepresentasjon

Dette er en liten butikk, og utvalget blir dermed også noe begrenset. Vi synes uansett utvalget var godt nok for en rask handel, med et bra utvalg for påfyll og enkle middagsretter.

Butikken hadde eget kjølerom med meieri, pålegg og andre kjølte varer, og et par frysedisker ute i butikkområdet. Selv om vi kom midt i varepåfylling, så opplevdes butikken som relativt velfylt, og med lite hull i eksponeringene.

Liten butikk gir også litt trangere plass mellom reolene, som gjør at produktene ikke kommer like godt frem, og at man blir litt i veien for hverandre når det er flere kunder inne samtidig.

Flere av reolene hadde belysning i hyllene, og det fungerer bra på slike trange butikker, og får produktene bedre frem, ettersom det ofte kan bli litt mørkt mellom reolene når det er trangt.

Butikken som medium

Liten butikk gir også noen begrensninger i plakatering og store salgstorg, men noen muligheter har man. Det var Matkroken-dekor på baldakiner og oppe ved tak, og prisplakater på enkelte produkter.

I taket så hang det et par «God jul»-plakater som gjerne kunne vært tatt ned og byttet ut nå.

Over frysediskene innerst i butikken var det en ganske «naken» vegg som gjerne kunne vært benyttet til kommunikasjon eller andre ting.

På gulvet var det foliehjerter for å minne folk på å holde avstand. Disse har nok sittet der en stund, og flere begynte å bli ganske sliten og ødelagte.

Hygiene

Butikken var ren og fin, og vi fant ikke noe søl noe sted på gulv, reoler eller på glassflater.

Belysningen var grei, og den ekstra belysningen i enkelte av hyllene hjalp mye.

Det var veldig mange varer på gulv i forbindelse med vareleveringen, men disse var konsentrert til to steder i butikken, slik at de ikke stod over alt (innenfor vareinngangen og inne på kjølen).

Personell

Det var som nevnt tre eller fire ansatte på plass i butikken, og alle jobbet iherdig med varepåfylling. Alle bar korrekt uniform, og selv om de var svært opptatt med å fylle på varene, så var de oppmerksomme på oss som kunder, og flere av dem hilste på oss da vi passerte dem.

De tok seg også tid til å vise oss produkter vi ikke fant.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet bestod av én kasse rett ved utgangen. Personen som satt i kassen jobbet med varepåfylling, men kom til kassen umiddelbart da vi var klare for å betale.

Kassen hadde begrenset med plass til varer, men fungerte fint for denne typen butikk.

Konklusjon:
  • En fin og hyggelig lokalbutikk med et bra utvalg for de som skal ha noe raskt og enkelt.
  • Kunne gjort litt mer ut av kommunikasjonsfelter og dekorering av butikk.
  • Meget hyggelige og oppmerksomme ansatte, som er helt essensielt i en slik lokalbutikk.
Powered by Labrador CMS