Offensiv: Butikksjef Mats Knudsen i Kiwi Skårersletta er klar for å ta et stort jafs av det voksende dagligvaremarkedet på Lørenskog.

Åpner stor Kiwi-butikk på Skårersletta

I dag åpner en splitter ny, stor Kiwi-butikk på Skårersletta på Lørenskog. Målet er å ta andeler i det stadig voksende lokalmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Den nye Kiwi-butikken har flyttet inn i lokaler som én gang huset lekelandet Giga Gøy. Nå er fasaden kledd i kledelig trepanel, og det inviteres til butikken med en stor parkeringsplass med flere innkjøringsmuligheter.

Rigget for salg

– Målet er å farge hele området grønt! sier butikksjef Mats Knudsen, som sist kommer fra Kiwi Skedsmokorset, som i fjor omsatte for over 100 millioner kroner.

– Klarer dere 100 millioner her i første driftsår?

– Det kan nok bli litt knapt med tid å passere hundre i år. Men denne butikken er rigget for å selge mye varer, så dette kommer til å bli en stor butikk omsetningsmessig.

Fyller opp: Onsdag var mange ansatte på jobb. Sunniva Haugen fylte opp i meierikjølen før åpningen i dag.

Hard konkurranse

Konkurransen er er tøff. En Rema-butikk ligger rett over gaten, og det samme gjør Meny inne på Triaden-senteret.

– Vi har ti-tolv dagligvarebutikker i nærområdet, så kundene har mange alternativer. Vi skal vinne dem ved å ha de beste folkene og levere den beste butikken hver dag, sier Knudsen offensivt.

Helgrønt: En Kiwi-grønn vegg med tydelige kategoriskilt lyser opp i butikklandskapet.

En fordel ved å etablere seg på Lørenskog, er at kaken de mange konkurrentene skal dele mellom seg, stadig blir større.

– Det bygges flere tusen leiligheter i området, så det vil komme stadig flere kunder.

Kiwi 3.0

Kiwi Skårersletta har fått elementene fra det nye Kiwi 3.0-konseptet, med nye planogrammer og designelementer.

– Vi har blant annet fått Bama-salatene inn i starten av middagskjølene, og egne kjøler for bær, forteller Knudsen, som også er svært fornøyd med å ha fått en hel liten skvadron av kampanjedisker å boltre seg med.

Opptil ti meters takhøyde har gitt mulighet til å bygge høye reoler uten at det oppleves som trangt under taket, og med 1200 kvadratmeter salgsareal er det god plass til både hyller, kjøler, frysere – og ikke minst kunder.

Denne butikken er rigget for å selge mye varer.

Salat til middag: Bama-salater har fått plass starten av i middagsrekka.

Kort varsel

Takhøyde: Det er høyt under taket i lokalene til Kiwi Skårersletta. – I deler av lokalet er det ti meter opp til taket, forteller butikksjef Mats Knudsen.

Når Dagligvarehandelen er på besøk dagen før åpning, er det hektisk aktivitet i lokalene. Egentlig skulle butikken ha åpnet torsdag neste uke, men et overraskende klarsignal fra kommunen mandag, førte til at åpningen ble fremskyndet på svært kort varsel.

– Jeg er imponert over hvor raskt Asko har klart å snu seg rundt og levere enorme mengder varer på kort tid, sier regionsjef Tore Hartmann i region Kiwi Oslofjord, som er i full gang med å rigge til i smågodtavdelingen når vi treffer ham.

Hartmann skryter også av Kiwi-familien, som har stilt opp for å gjøre butikken åpningsklar.

– Her er det mange folk fra flere butikker som hjelper til.

Powered by Labrador CMS