Fra venstre: Fiskeansvarlig Richard Xiros Rosnes, butikksjef Jørgen Rønning, dessertmester Elisabeth Eriksen og Henrik Willadsen.
Fra venstre: Fiskeansvarlig Richard Xiros Rosnes, butikksjef Jørgen Rønning, dessertmester Elisabeth Eriksen og Henrik Willadsen.
Ost har fått plass allerede i frukt- og grøntavdelingen, der den sameksponeres på fast plass.
Ost har fått plass allerede i frukt- og grøntavdelingen, der den sameksponeres på fast plass.
Elisabeth Eriksen lager egne desserter, noe Røa-kundene setter stor pris på.
Elisabeth Eriksen lager egne desserter, noe Røa-kundene setter stor pris på.
I Røas ferskvaredisker er det alltid velfylt og pent lagt opp.
I Røas ferskvaredisker er det alltid velfylt og pent lagt opp.

Årets matgledebutikk:

Meny Røa: Matdestinasjon på vestkanten

Meny Røa i Oslo er blitt en gjenganger i finalen i Årets matgledebutikk. Det er lett å skjønne hvorfor.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært matbutikk her i ialle år, de siste 25 som Meny. Vi har satt oss som mål å være en matdestinasjonsom får folk til å reise forbi flere andre butikker for å komme til oss,forteller butikksjef Jørgen Rønning.

Matinteresse

Nå er butikken atter en gang ifinalen i konkurransen Årets matgledebutikk, arrangert av Tine i samarbeid medDagligvarehandelen. Nylig var juryen på besøk for å se med egne øyne hva somgjør at den nok en gang hevder seg i toppen.

Rønning er klar på at myehandler om folkene.

– Om vi skal være enmatdestinasjon, må vi ha matinteresserte ansatte. Og det har vi; vi har etveldig godt team, understreker butikksjefen.

Tidligere fiskeansvarlig og ass.ferskvaresjef Victoria Krogsæter, som nå er blitt ferskvaresjef, har med seg etsterkt team i ferskvarerekka. Men også ellers i butikken kommer matinteressentydelig frem, og at det er godt samarbeid på tvers av avdelingene merkes godtgjennom de mange ulike samekponeringene i butikken.

Smaksprøver

Allerede i frukt- oggrøntavdelingen benyttes sameksponeringer aktivt for å skape matglede ogmersalg. Alpeost og Brie Reverand er på plass blant frukten, og ikke langt unnafristes det med hjemmesmurte baguetter med blant annet Østavind, bøkerøktskinke og pesto, eller Koreansk kylling. Og like i nærheten er det smaksprøverpå to sorter gløgg fra Epleblomsten.

– Noen synes kanskje det er litttidlig med gløgg, men denne passer fint om høsten, insisterer Rønning.

Og det er ikke bare egendemoer åspore. Når Dagligvarehandelen er på besøk, er det godt med leverandørdemoer ibutikken, blant andre fra Sarrazac og Metervare.

Hele middagen

På Røa er kundene gjerne meropptatt av kvalitet enn pris, og mange liker både å spise sunt og å kose seg påsamme tid. Det gjør fiskedisken til en hyppig besøkt stasjon i ferskvarerekka.

– Fiskeandelen fra disken liggerpå 6,2 prosent, forteller fiskeansvarlig Richard Xiros Rosnes, som ikke bareselger hel fisk og fileter, men også frister med egen fiskewok og suppe.

Den som ønsker mer protein, harnok å velge blant i den velfylte kjøttdisken til Victoria Krogsæter. Ogdesserten får de også hjemmelaget. Elisabeth Eriksen disker blant annet opp medegen ostekake og pannacotta!

Powered by Labrador CMS