I frysedisken finnes rein medaljong eller rein mørbrad fra Finnmark Rein.
I frysedisken finnes rein medaljong eller rein mørbrad fra Finnmark Rein.

Rein på grillen

Reinsdyrkjøtt, med sin unike sammensetning av næringsstoffer og lavt fettinnhold, er også et godt alternativ på grillen.

Publisert Sist oppdatert

I frysedisken finnes rein medaljong eller rein mørbrad fraFinnmark Rein.

– Det gir både en eksklusiv smaksopplevelse og en mulighettil å utforske nye kulinariske høydepunkter rett fra grillen. Ved å hele tidenpensle med en smakfull grillolje, unngår man at kjøttet tørker ut på grillen,sier Are Smuk Figved, daglig leder i Finnmark Rein.

Reineierens beste grilltips er som følger:

  • Forvarm grillen: Sørg for at grillen er skikkelig varm førdu legger på reinsdyrkjøttet. Dette bidrar til en perfekt grillskorpe og atkjøttet beholder saftigheten
  • Bruk riktig krydder: En enkel blanding av salt, pepper oglitt urter er alt du trenger
  • Grill riktig: Grill reinsdyrkjøttet til den er rosa ellermedium stekt for å beholde saftigheten og smaken
  • Alltid hvile: Husk alltid å la kjøttet hvile i 10 til 15minutter under folie når det er ferdig grillet

Grilloljen kan man lage selv av hvitløk, matolje og rosmarinsom blandes og varmes opp til 90 grader før det avkjøles.

Figved opplyser at både biffmedaljonger og mørbrad av reinkan grilles som biffer, og bør ha romtemperatur før grilling. Man kan også lagegrillspyd av mørbrad ved å skjære kjøttet i store terninger, krydre med salt ogpepper og grille over indirekte varme i to til tre minutter.

Produktene er tilgjengelig hos utvalgte Meny-butikker.

Powered by Labrador CMS