Frukt & grønt

Ny lagringsteknologi gir oss norske epler til jul og utover vinteren.

Nå får du norske jule-epler i butikken

I butikkene finner du nå norske epler som du kan kjøpe inn til julen. Ny lagringsteknologi gjør at butikkene nå selger norske epler langt utover ordinær sesong.

Publisert Sist oppdatert

Bak satsingen står norske epleprodusenter, representert ved Telefrukt AS, merkeordningen Nyt Norge fra Stiftelsen Norsk Mat og Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

I den treårige prosjektperioden er målsetningen å utvide sesongen for norske epler og oppnå en markedsandel på rundt 20 prosent for norske epler som selges i vintermånedene fra desember til mars, som vil gi et økt salg på 3.400 tonn årlig og bygge preferanse for norsk produsert eple blant forbrukere.

– De norske eplene er knasende sprø, lukter godt, er smakfulle og er perfekte som et sunt mellommåltid i farta nå i juleinnspurten. Epler inneholder kostfiber som gir en god magefølelse og antioksidanter vi trenger i en travel hverdag, sier leder for merkevarebygging i OFG, Silje Thoresen Tandberg, i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS