Svart er en helt ny kombucha.
Svart er en helt ny kombucha.

Fra Svartisen

Svart er en helt ny kombucha, eller fermentert perlende te, laget på mineralrikt smeltevann fra Svartisen isbre, smaksatt med lokale ville vekster og havsalt fra Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm.

Publisert Sist oppdatert

Denne alkoholfrie og perlende drikken girsmaken av Arktis i hver dråpe. Den er utviklet av Simen Vatne, oppvokst likeved Svartisen, sammen med bryggeriet Empress, og skal gi en unikdrikkeopplevelse.

– Vi kaller det for smaken av Arktis, enunik blanding av blant annet multe, tindved, bjørk og granskudd. Dette erNorges mest unike kombucha på grunn av konseptet og historien bak produktet,forteller Vatne, som er oppvokst i Meløy i Nordland, like ved Svartisen.

Desiste ti årene har han bodd i Oslo, hvor han eier og driver et innholdsbyrå somer spesialisert på matinnhold.

Aromaen beskrives som lys og livlig,med noter av tindved, multer, lindblomster og mjødurt, balansert med gran,bjørk og einer. Smaken skal være en forfriskende blandingav syrlig tindved og søte multer, beriket med skogaktige noter og en mykkombucha-avslutning, komplimentert av mineraliteten til havsalt.

Svart har et høyt syrenivå og en høykompleksitet noe som gjør at passer godt til ulike matvarer som sjømat ogfjærkre. Ifølge produsenten harmonerer den også godt med ost, spekemat,kjøttkaker, vilt og rotgrønnsaker – samt dessert. Allsidig drikk der, altså.

Powered by Labrador CMS