Leverandørnytt

Flaskene er knapt til å skille fra hverandre, men endringen i klimaavtrykket er vesentlig, sier Johanna Ellefsen Rostad, kommunikasjonsdirektør i Ringnes. Foto: Ringnes

Lanserer Farris-flasker av resirkulert plast

Forrige uke endret Farris-flaskene drakt, når går de over til flasker laget med 80 prosent resirkulert plast.

Publisert Sist oppdatert

Det er knapt synlige forskjeller fra de gamle flaskene. Men de nye reduserer bruken av ny plast med 954 tonn årlig og representerer et betydelig kutt i klimaavtrykket fra emballasjen. I løpet av 2022 skal alle plastflaskene i Ringnes’ portefølje gå over til 80 prosent resirkulert plast.

Det resirkulerte materialet som brukes i Farris-flaskene kommer fra det nye gjenvinningsanlegget for plastflasker som ble åpnet tidligere i år. Her får pantede flasker fra det norske markedet nytt liv – i de nye Farris-flaskene blant annet.

I 2019 lanserte Ringnes Imsdal laget av 100 prosent resirkulert plast. I samråd med pantesystemet Infinitum har selskapet redusert mengden resirkulert plast i flaskene til 80 prosent. Med Farris går Ringnes fra null til 80 prosent resirkulert materiale.

– Grepet vi har gjort med Imsdal høres kanskje ut som at det er et skritt tilbake, men faktisk handler dette om å ta to steg fram. Ved å redusere mengden resirkulert plast i Imsdal-flaskene forlenger vi levetiden til materialet. Plasten kan ta flere runder i systemet for resirkulering, sier Johanna Ellefsen Rostad, kommunikasjonsdirektør i Ringnes i en pressemelding.

– Vi har vist at det er mulig å lage en flaske av 100% resirkulert plast. Når det nå kommer stadig mer resirkulert materiale inn i pantesystemet, må vi vurdere effekten dette har på totalen. Og som Norges største drikkevareselskap er vi forpliktet til å tenke på hva som er best for det totale kretsløpet og være langsiktige, forklarer Rostad.

Powered by Labrador CMS