Lofotlam har oppnådd status som Beskyttet Geografisk Betegnelse (PGI) i EU. Det innebærer at Lofotlam er på nivå med Parmaskinke fra Italia og Roquefortost fra Frankrike.
Lofotlam har oppnådd status som Beskyttet Geografisk Betegnelse (PGI) i EU. Det innebærer at Lofotlam er på nivå med Parmaskinke fra Italia og Roquefortost fra Frankrike.

Lofotlam med beskyttelse i EU

Lofotlam har oppnådd status som Beskyttet Geografisk Betegnelse (PGI) i EU.

Publisert Sist oppdatert

Det innebærer at Lofotlam er på nivå med Parmaskinke fra Italia og Roquefortost fra Frankrike. En PGI-status gir en kvalitetsgaranti for at produktet har en unik tilknytning til sitt geografiske opphav, både når det gjelder produksjonsmetoder og råvarer.

– Denne milepælen markerer en ny æra for Lofotlam og setter Lofoten på kartet som en leverandør av lammekjøtt i verdensklasse til det europeiske markedet. Gratulerer til alle involverte, sier adm. direktør Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat i en pressemelding.

Lofotlam er en merkevare for hele Lofoten, og med internasjonal beskyttelse som en geografisk betegnelse vil det ha stor betydning for lokale bønder.

Fra før har Tørrfisk fra Lofoten samme status og i tillegg har Fenalår fra Norge oppnådd europeisk beskyttelse tidligere. Begge disse satser aktivt på eksport til henholdsvis Italia og Frankrike.

Powered by Labrador CMS