Nyt Norge er stadig Norges mest kjente merkeordning for mat og drikke.
Nyt Norge er stadig Norges mest kjente merkeordning for mat og drikke.

Nyt Norge forsterker posisjonen som den mest kjente merkeordningen

Ny undersøkelse: 94 av 100 forbrukere kjenner til Nyt Norge. Nøkkelhullet (89 %), Fairtrade (65 %) og Brødskalaen (63 %) har derimot dalende oppslutning.

Publisert Sist oppdatert

– Selv i en tid der prisen på mat har vært dominerende, erdet en sterk bevissthet rundt viktigheten av å velge norsk mat, sier enfornøyd administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat i en pressemelding.

Undersøkelsen Brand Tracker utføres årlig. I år er dengjennomført Essence Mediacom Insight med 1.005 respondenter i alderen 20-65 årvia Norstats nettpanel i uke 41. Undersøkelsen kartlegger holdninger til norskemerkeordninger og forbrukertrender i norsk matproduksjon.

5.600 produkter

– Det er utrolig motiverende å se hvordan Nyt Norge stadignår ut til flere forbrukere. Økt kjennskap og sterk støtte viser at vi lykkesmed vårt arbeid for å fremme norsk matproduksjon. Nyt Norge er på nærmere 5.600 produkterforbrukeren møter i butikken hver dag og vokser i omfang hvert år. Å fortsettearbeidet med å styrke forbindelsen mellom norske bønder og forbrukere erinspirerende, sier Sundqvist.

Her er noen hovedtall fra undersøkelsen:

  • 94 % av forbrukerne kjenner Nyt Norge
  • 84 % sier det er viktig at det finnes enopprinnelsesmerkeordning som Nyt Norge
  • 63 % av forbrukerne har tillit til Nyt Norge, kun 8 % harlav tillit
  • 59 % sier de ser etter merket alltid, ofte eller noen gangernår de handler mat

Fire hovedgrunner til å velge norsk

Forbrukerne har også sagt sin mening får om hva de mener erde viktigste grunnene til å kjøpe norsk mat og drikke. Her er de fire viktigste:

  • 78 % av respondentene trekker frem selvforsyning som denviktigste årsaken.
  • 74 % mener at det nest viktigste er at maten er kortreist
  • 73 % sier at de velger norsk mat for å støtte norskmatproduksjon og matindustri
  • 72 % sier også at de velger norsk for å støtte den norskebonden

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse som skalstyrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon.

Powered by Labrador CMS