Nyheter

F.v. Ordfører i Holmestrand, Elin Gran Weggesrud, Nina Eide fra Godt og hjemmelagd og Nina Sundqvist fra Stiftelsen Norsk Mat.

Farlig gode lefser

– Disse lefsene er farlig gode, sier ordfører Elin Gran Weggesrud om Konfektlefse og Mandelpotetlefse fra Godt og hjemmelaget som nylig fikk tildelt Spesialitet-merket.

Publisert Sist oppdatert

Godt og Hjemmelaget er ett håndverkslefsebakeri som holder til i Holmestrand i Vestfold. Bakeriet drives av Nina Eide og Hallstein Storvik. Selskapet ble etablert i 2012, har siden vokst seg stort og er kjent over hele Norges land med sine hjemmelagde lefser.

– Våre lefser blir bakt på den gamle metoden. Vi håndkjevler våre lefser slik lefsebakere har gjort i generasjoner.Dette kan være noe av grunnen til at lefsene har blitt så populære. Vi synes det er gøy å holde gammelt håndverk i live, forteller Nina Eide i en pressemelding.

Konfektlefsa blir håndkjevlet og stekt på takke. Deretter blir de bløtlagt og smurt med egenutviklet fyll. Fyllet består av ekte meierismør og revet fløtemysost.

– Godt og Hjemmelaget har løftet frem et tradisjonelt matprodukt og gjort det til lefser i særklasse. Og som det lefselandet vi er, så sier det litt!, sier direktør Nina Sundquist i Stiftelsen Norsk Mat, som har ansvaret for det offisielle merket Spesialitet.

Powered by Labrador CMS