Økologi

Økt produksjon av økologiske landbruksvarer

I 2020 var det en økning i produksjonen av både økologisk melk, økologisk kjøtt, økologiske egg og økologiske grønnsaker.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg var det en rekordstor produksjon av økologisk matkorn i Norge. Det viser rapporten Produksjon av økologiske jordbruksvarer som Landbruksdirektoratet offentliggjorde i torsdag.

Produksjonen av økologisk melk økte med 1,2 prosent i 2020, og utgjorde 49,7 millioner liter. Dette var samme økning som for konvensjonell melk, og henger sammen med en økning i etterspørselen etter meieriprodukter på grunn av covid-19-pandemien. Samlet økte produksjonen av økologisk kjøtt av storfe, gris, sau og lam med 9 prosent i 2020, mens økologisk slakt fra fjørfe økte med hele 22 prosent. Produksjonen av økologiske egg økte med 9 prosent.

Omsetningen av norske økologiske frukt, grønnsaker og poteter økte med 10 prosent sammenliknet med 2019. Gulrøtter er fortsatt den største økologiske kulturen. Omsetningen av økologiske agurker, brokkoli og blomkål økte også.

Powered by Labrador CMS