Hotell- og konferansesenteret X Meeting Point på Hellerudsletta i Lillestrøm kommune blir vertskap for den nye messen Gastro X. Foto: Paul Kleiven | NTB

Hotell- og konferansesenteret X Meeting Point på Hellerudsletta i Lillestrøm kommune blir vertskap for den nye messen Gastro X.

Foto

Paul Kleiven | NTB

 

Starter ny fagmesse i 2022

Publisert: 10. februar 2021 kl 08.31
Oppdatert: 24. november 2021 kl 03.24

Før jul ble det kjent at Norges Varemesse og BFSN Storkjøkkenleverandørene bryter samarbeidet om messen Smak, som nå også må skifte navn. 

Storkjøkkenmarkedet

Tirsdag ble det kjent at BFSN Storkjøkkenleverandørene og X Meeting Point etablerer Gastro X Professional, som skal arrangeres for første gang 17.-20. oktober 2022 på X Meeting Point på Hellerudsletta i Lillestrøm kommune.

– Vi har nylig signert en avtale om å etablere en ny messe for storkjøkken, storhusholdning og horeca-markedet.  Utstillerne vil være bedrifter som leverer til hele storkjøkken og horeca-markedet, både privat og offentlig sektor. Gastro X er en lukket fagmesse for alle som jobber innen mat, drikke, maskiner, utstyr, interiør og design i Norge. Bli med oss å ta tilbake bransjen etter en vanskelig tid, så setter vi i fellesskap kursen mot nye høyder for Norges viktigste bransjer for fremtiden, sier daglig leder i BFSN Joe Harald Strand i en pressemelding.

Foto

Daglig leder i BFSN Storkjøkkenleverandørene, Joe Harald Strand.

 

LES MER | Smak-messen må skifte navn

Vil styre selv

Saken fortsetter under annonsen

Strand understreker at BFSN ønsker en ny fagmesse der bransjen selv sitter ved roret:

– Vi i BFSN har flere års erfaring som arrangør fra tilsvarende nasjonale arrangementer, og vi har arrangert nasjonale møteplasser i egen regi, helt frem til vi ble med og etablerte Smak i 2009. For oss har det viktigste i planleggingen av et nytt messekonsept vært at bransjen selv skal sitte ved roret i forhold til visjoner, strategi og innhold. Det har også vert viktig å sikre en betydelig reduksjon av utstillernes kostnadsnivå for hver kvadratmeter med utstilling, sammenlignet med konkurrerende arrangementer. Med reduserte kostnader håper vi at enda flere bedrifter får mulighet til å delta, sier han.

Messen skal gi mat- og drikkeglede, kunnskap, inspirasjon, trender og nettverksmuligheter og skape opplevelser og involvere de besøkende.

Passer godt inn

– Vi er glade for å ha fått til dette samarbeidet i det som har vært en utfordrende tid for oss og for vår bransje generelt. Vi ser veldig frem til å få på plass Gastro X i våre lokaler sammen med BFSN. De er en seriøs aktør som kommer til å passe veldig godt inn hos oss og vil underbygge vår visjon om å utvikle oss som en enda mer komplett messearena, sier daglig leder Gyrid Eggen i Hellerudsletta Drift AS.

Foto

 Daglig leder Gyrid Eggen i Hellerudsletta Drift AS.

 

Norges Varemesse i 2023

Saken fortsetter under annonsen

Da samarbeidsbruddet med Norges Varemesse var et faktum før jul, sa BFSN at planen var å etablere en ny messe i 2023. Nå blir det altså i 2022. Den nye messen skjerper konkurransen.

Eierskapet til «Smak»-navnet har vært delt mellom NHO Reiseliv, BFSN og Stiftelsen Norges Varemesse, vil neste arrangement som etter planen skal arrangeres uke 6 i 2023 endre navn.

Messen Holdbar vil gå samtidig som tidligere.

 

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb