Nyheter

Eurocash kjøper stor dagligvarebutikk i Charlottenberg

Grensehandelskjeden Eurocash kjøper den 5300 kvadratmeter store butikken Eda Supermarket i Charlottenberg.

Publisert Sist oppdatert

­Fra før har kjeden syv dagligvarebutikker langs grensen til Norge.

Eda Supermarket ligger rett ved norskegrensen i Eda kommune i Värmland, og overtagelsen skjer 4. oktober i år. Mot slutten av 2022 vil butikken bygges om for å tilpasses det nye butikkonseptet til Eurocash.

– Det føles veldig bra å kunne tilby våre kunder i Charlottenberg en ny, stor og toppmoderne Eurocash-butikk. Den skal bygges om i henhold til vårt nye konsept, og får et sortiment som er spesialtilpasset grensehandlende nordmenns ønsker og behov, sier administrerende direktør Johan Svensson i Eurocash i en pressemelding.

Charlottenberg er allerede et etablert og voksende marked for norske grensehandelskunder. Eda Supermarket, som nå bygges om til en Eurocash-butikk, er den første dagligvarebutikken reisende møter når eu passerer grensen fra Norge inn i Sverige.

Eurocash har lenge ønsket å bygge en større og mer moderne butikk i Charlottenberg enn den de har i dag. Med de nye butikklokalene kan de tilby en butikk som er mer enn dobbelt så stor som dagens Eurocash.

– Det er en fin og veletablert butikk som har en svært bra plassering og godt med parkeringsplasser. Ferskvaredisken kommer vi til å beholde for best mulig å møte kundenes ønsker. Vi har også mange ideer om hvordan vi skal utvikle stedet for at det skal bli et enda mer attraktiv og naturlig stopp for nordmenn på handletur i Sverige. Her skal de finne alt de etterspør av mat og drikke, sier Johan Svensson.

– Dette er nok et steg for oss i Eurocash for å lede an og utvikle grensehandelsopplevelsen til å bli enda bedre. Vi har brukt tiden under pandemien til å utvikle et bedre butikkonsept og har modernisert butikkene våre. Målet er å ha et tydelig og sterkt tilbud der kundene etterspør grensehandel, og gjøre det enkelt for nordmenn å handle bra mat til de laveste prisene, sier administrerende direktør i Eurocash, Johan Svensson.

I dag jobber det cirka 40 medarbeidere ved Eda Supermarket. Alle kommer til å få tilbud om å få fortsette som ansatte hos Eurocash. Medarbeidere i den nåværende Eurocash-butikken i Charlottenberg skal også flytte med inn i den nye butikken.

Powered by Labrador CMS