Nyheter

David Raum og andre tyske spillere på treningsfeltet i Qatar. Foto: REUTERS/Siphiwe Sibeko

Fotball-VM: Tyskland til rettslige skritt etter at sponsor trakk seg

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha snudd om bruk av regnbue-armbind, vil det tyske fotballforbundet ta Fifa til idrettens voldgiftsrett (CAS). Det skjer etter at dagligvarekjeden REWE trakk seg som sponsor.

– Fifa har stoppet oss fra å vise et symbol på mangfold og menneskerettigheter. De har gjort det samtidig som de truer oss med sportslige sanksjoner, uten å spesifisere dem, sier Steffen Simon i det tyske fotballforbundet, ifølge NRK. De siterer tyske Bild, som skriver at forbundet ønsker en hurtigbehandling, slik at en første avgjørelse kan bli tatt innen 48 timer. Med en rettslig beskyttelse, vil de kunne spille med regnbuefarget kapteinsbind uten sanksjoner i påvente av en endelig dom i saken.

Idrettens voldgiftsrett (CAS) opplyste til til NRK tirsdag ettermiddag at de foreløpig ikke hadde mottatt en anke fra det tyske forbundet.

Tyskland, England, Nederland, Danmark, Wales, Belgia og Sveits hadde alle planlagt å bruke et regnbuefarget kapteinsbind med teksten «OneLove» under VM i Qatar, men etter trusler om sportslig straff fra Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har samtlige snudd.

Det førte til at dagligvarekjeden REWE trakk seg som sponsor for det tyske laget med umiddelbar virkning.

– Selskapet ønsker å ta tydelig avstand fra holdningene til Fifa og uttalelsene fra president Gianni Infantino. Det er grunnen til at Rewe trekker seg som sponsor for Det tyske fotballforbudet, sa Lionel Souque, administerende direktør i Rewe til Der Spiegel.

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt mener det er synd at det er sponsorene som må ta ansvar for å fortelle hva man mener om det Fifa nå prøver å gjennomføre, men sier også at det er en interessant utvikling.

– Vi får bare håpe at tyskerne og andre blir så inspirert at noen tør å teste grensene for hva Fifa tør å komme med av sanksjoner hvis noen bruker dette armbindet, sier Saltvedt til NRK.

Et Rewe-supermarked i Gangelt, Tyskland. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay

­

Powered by Labrador CMS