Trym Eidem Gundersen. Foto: Norges sjømatråd
Foto

Trym Eidem Gundersen, direktør for Team Norden i Norges sjømatråd. Foto: Norges sjømatråd

Norges sjømatråd

Lokker med tørrfiskstipend på 50.000 kroner

Publisert: 23. juni 2022 kl 09.45
Oppdatert: 23. juni 2022 kl 14.54

­

– Vi har som mål at flest mulig serveringssteder i Norge skal sette tørrfisk på menyen i juni, juli og august. Derfor inviterer vi alle kokker og restauranter til å melde seg på «Tørrfisksommer». Da kan de vinne et reisestipend på 50.000 kroner, sier direktør for Team Norden i Norges sjømatråd, Trym Eidem Gundersen.

Tre enkle kriterier

Han forteller at det kun er tre kriterier for å delta i kampanjen:

  • Retten må inneholde tørrfisk som råvare.
  • Den må være på menyen i minimum to uker.
  • Den kan enten tilbys som forrett, lunsj eller hovedrett.

– Restaurantene har hatt to tøffe år bak seg, og mange sliter fortsatt med å skaffe nok ansatte og få hjulene til å gå rundt. Vi ønsker derfor å minimere reglene slik at konkurransen belaster både kokker og restauranter minst mulig. Deltagerne trenger kun å navngi tørrfiskretten sin, ta bilde av den og fortelle når den har vært på menyen, understreker Trym Eidem Gundersen.

Endrer navn

Halvors Tradisjonsfisk har i flere år gjennomført «Tørrfisksommer i Nord», med stort hell. Når Sjømatrådet i år overtar kampanjeansvaret, er både navnet og det geografiske nedslagsfeltet endret.

– Da vi fikk muligheten til å overta konseptet, valgte vi samtidig å endre navn til «Tørrfisksommer» og gjøre den nasjonal. Det betyr at alle kokker og restauranter i hele landet kan delta, forteller Trym Eidem Gundersen.

Tørrfisk glemmes på menyene

I Sjømatrådets norgesarbeid er økt sjømatkonsum og inspirasjon to viktige stikkord. Nå håper Team Norden-direktøren at flest mulig serveringssteder lar seg inspirere til å gi Norges eldste eksportvare et løft denne sommeren.

– Selv om tørrfisk er en fantastisk råvare med en unik historie, ser vi at den ofte glemmes når restaurantene setter opp sine menyer. Ved hjelp av «Tørrfisksommer» ønsker vi å bidra til at både kokker og restaurantgjester oppdager hvor godt tørrfisk smaker, sier Gundersen.

Reise til Italia

Når kampanjen avsluttes i august, vil Sjømatrådet kåre en vinner som får et reisestipend på 50 000 kroner.

Saken fortsetter under annonsen

– Dette er et stipend som skal brukes til en reise til Norges største tørrfiskmarked, Italia. Som vertskap vil Sjømatrådet tilby et spennende opplegg som viser hvorfor italienerne har lagt sin elsk på tørrfisk. Detaljer og reisetidspunkt avtaler vi direkte med vinneren, sier Trym Eidem Gundersen.

I 2021 var det Team Meyergården som ble trukket som vinner av «Tørrfisksommer i Nord».

Meld deg på «Tørrfisksommer» her!

Ønsker du å prøve tørrfisk hjemme på ditt eget kjøkken?
På godfisk.no finner du en rekke smakfulle og gode oppskrifter.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb