Foto

Milliardær John Fredriksen og hans Mowi hadde et godt første kvartal i 2022. Foto: Ole Berg Rusten, NTB

Mowi deler ut over en milliard kroner i utbytte

Publisert: 11. mai 2022 kl 08.00
Oppdatert: 11. mai 2022 kl 08.19

Driftsresultatet er nesten en dobling fra 109 millioner euro i samme periode året før. Selskapet, der milliardæren John Fredriksen er største eier, omsatte for 1,095 milliarder euro i første kvartal.

Mowis første kvartal var preget av kraftig økning i prisen for laks på grunn av sterk global etterspørsel og lavt tilbud, skriver selskapet i en børsmelding onsdag.

– Økningen i lakseprisene etter pandemien har vært imponerende. Laksen er et fantastisk produkt med unike egenskaper som også drar nytte av sterke megatrender, og jeg tror dette kommer til å styrke etterspørselen videre fremover, sier konsernsjef i Mowi, Ivan Vindheim i meldingen.

Som følge av de knallsterke tallene vil Mowi betale ut utbytte på 1,95 kroner per aksje. Av dette er 1,44 kroner per aksje ordinært utbytte og 0,51 kroner per aksje ekstraordinært utbytte som følge av en sterk finansiell posisjon og gode fremtidsutsikter.

Mowi skriver at verdensøkonomien for tiden står overfor et sterkt inflasjonspress, men at høye laksepriser så langt har mer enn veid opp for de økte kostnadene.

– Vi forventer at laksen vil fortsette å utmerke seg sammenlignet med andre animalske proteiner på grunn av dens effektive fôrutnyttelse, lave energibruk og unike posisjon når det kommer til bærekraft, sier Vindheim.

(©NTB)

­

Ledige stillinger – Dagligvarejobb