KBS

Norske McDonald's-burgere inneholder ost som har gått fra gouda til cheddar.

Norsk goudaost blir til cheddar før den havner på Big Mac

Burgerkjeden McDonald's kjøper inn norske osteprodukter, sender dem til Tyskland for bearbeiding, før de kommer tilbake til Norge med nytt navn.

Publisert Sist oppdatert

– Det gjelder cheddar og emmentaler. Meieriråvaren kjøper vi av Synnøve Finden. Den blir sendt til Tyskland for bearbeiding før den kommer i retur til Norge. Det er norsk goudaost som blir til cheddar og emmentaler, sier kommunikasjonssjef Veronika Skagestad i McDonald’s Norge til Nationen.

Til sammen dreier det seg om kvoter for 2.500 tonn meieriprodukter. Melk, is og milkshake produseres og bearbeides helt og holdent i Norge.

– Årsaken til denne praksisen er igjen kvalitetskravene. Vi har strenge krav til både smak, smelteevne og størrelse som vi ikke har klart å få produsert i Norge. Vi har strenge kvalitetsstandarder vi må følge, sier Skagestad.

LES MER | Over 4.000 tonn norsk kjøtt ble sendt til utlandet for bearbeiding i fjor

Hun vil ikke opplyse hvordan goudaost kan bli til cheddar og emmentaler, ettersom det er konkurransesensitive opplysninger. Cheddar er opprinnelig en engelsk ost, mens emmentaler, også kjent som sveitserost, kommer fra Emmedalen i Sveits.

LES MER | Danish Crown Foods Norway AS og Synnøve Finden handler kjøtt i Norge, men produserer i utlandet

Powered by Labrador CMS