Nyheter

Orkla kjøper en av Polens ledende pizzakjeder

Orkla Consumer & Financial Investment har inngått avtale om å kjøpe 74 prosent av aksjene i Da Grasso, som er en av Polens ledende franchisedrevne pizzakjeder med 193 utsalgssteder.

Publisert Sist oppdatert

Da Grasso hadde i 2021 en omsetning på 13,6 mill. euro, som tilsvarer 136 mill. kroner. Målt i forbrukersalg var omsetningen på 53 mill. euro, som tilsvarer cirka 530 mill. kroner. Normalisert driftsresultat (EBITDA) var 2,5 mill. euro, noe som utgjør 25 mill. kroner, opplyser Orkla i en pressemelding

Da Grasso ble etablert 1996. Hovedkontoret ligger i Łódź, og selskapet har 51 ansatte.

– De Grasso er et veldrevet selskap som har skapt en sterk posisjon i et voksende polsk pizzamarked. Vi er veldig fornøyde med å inngå et partnerskap med grunnleggeren og den daglige lederen av Da Grasso. Sammen skal vi fortsette å utvikle selskapet og ekspandere franchisevirksomheten, sier Thomas Ljungqvist som er konserndirektør og konstituert leder for Orkla Consumer & Financial Investments.

Orkla har siden 2018 foretatt en rekke kjøp i det europeiske pizzamarkedet. Med investeringen i Da Grasso vil Orkla ha et nettverk av 860 franchisedrevne utsalgssteder i Finland, Benelux, Tyskland og Polen. Porteføljen vil bestå av ledende merker som Kotipizza, New York Pizza og Da Grasso.

– Vi er på vei til å bli en av de ledende franchisedrevne pizzakjedene i Europa, sier Ljungqvist.

Da Grasso er eid av Karolina Rozwandowicz (95%) og Magdalena Piróg (5%). Begge vil fortsette som aksjonærer i selskapet i partnerskap med Orkla. Etter at transaksjonen er gjennomført vil Orklas eierandel være 74 prosent, mens de to minoritetsaksjonærene vil ha de resterende av aksjene.

Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen. Transaksjonen forventes gjennomført i løpet av 4. kvartal.

­

Powered by Labrador CMS