Store karrieremuligheter for ungdom innen bakerfaget.

Det er store karrieremuligheter for ungdom som ønsker å satse innen bakerfaget, mener Baker- og Konditorbransjens Landsforening. Illustrasjonsfoto: iStock Photos

Bakerne lover ungdom lærlingplass

Publisert: 27. februar 2023 kl 09.46
Oppdatert: 27. februar 2023 kl 10.41

­Førstkommende onsdag er fristen for å søke videregående opplæring. Så det gjelder å bestemme seg.

 Vi er stolte av å kunne si at alle som velger baker- eller konditorfag vil få tilbud om lærlingeplass. Det betyr at unge elever nå har en unik mulighet til å velge en karrierevei som både er spennende og nødvendig for Norge som nasjon, sier Gunnar Bakke som er leder av Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF).

Gunnar Bakke, direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening

Læreplassgarantien viser at bakerbransjen er en offensiv bransje, som virkelig ønsker å satse på ungdom, understreker Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening. Foto: BKLF

Håndverksbakerier etterspurt

Bakke viser til bakerbransjens avgjørende rolle for å sikre norsk matforsyningssikkerhet, samtidig som ekte håndverksbakerier er noe forbrukerne ønsker mer av.

– Det er urolige tider i verden og Norge. Bakerbransjen sørger for at korn fra bonden ender som brød på bordet til folk flest. Det må Norge gjøre mer av i usikre tider. Samtidig er dette en karrierevei som er trygg og spennende for unge elever i det som kan bli urolige tider på arbeidsmarkedet.

Store karrieremuligheter

Bakke mener det er store karrieremuligheter for ungdom som ønsker å satse innen bakerfaget.

 Vi ser at forbrukerne i stadig større grad er opptatt av kortreiste kvalitetsprodukter. Vi tror derfor vi vil se en sterkere trend innen norske bakervarer, laget på korn fra den norske bonden, i årene som kommer. Det håper vi også dagligvarekjedene og politikerne merker seg, slik at rammevilkårene for bransjen blir forbedret.

 En lærlinggaranti viser med all tydelighet at bakerbransjen er en offensiv bransje, som virkelig ønsker å satse på ungdom for fremtiden.

Fakta om BKLF

  • Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge.
  • Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesser.
  • Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb