Nyheter

Easypark inngår samarbeid med Kople

Det norske teknologiselskapet Easypark utvider med nok en elbil-ladeaktør og vil gjelde for Koples ladestasjoner i hele Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har mange ladesteder på parkeringsområder ved butikker. Dette er noe av det vi har satset på, da vi vet at de fleste av våre kunder ønsker å lade mens de gjør noe fornuftig. Jeg ladet selv ved laderne våre på Ål i helgen, mens jeg handlet på Kiwi ved siden av – det er utrolig behagelig å gjøre unna to ærend samtidig, sier Tine Holm-Hansen, markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Kople.

Hun ramser opp mange steder hvor Kople har hurtigladested ved butikker, som Meny Sande, Spar Beitostølen, Extra på Borgenhaugen, Brandbu og Brummundal, Eiker Senter i Hokksund, Kiwi Grasmyr og Kiwi Nesbyen og så videre.

– Vi har i tillegg flere ladere i større handelsparker, med detaljhandel og også dagligvare, eksempelvis Hvervenmoen på Hønefoss, i Steinkjer og på Bjørkelangen, utdyper Holm-Hansen til Dagligvarehandelen.

Målet med avtalen er å gjøre parkering så friksjonsfritt som mulig for folk på farten.

– Den store fordelen for kunden nå vil være at de ikke trenger to apper for å starte parkering og lading ved alle Koples ladestasjoner som krever at du betaler for parkering gjennom Easypark. Easypark håndterer dette i samme løsning. Samarbeidet gjør at vi er et skritt nærmere målet, sier Ludvik Eide, markedsansvarlig i Easypark i en pressemelding.

Gjennom hele 2022 har Easypark lansert samarbeider med både lokale og landsdekkende operatører for elbillading i Sverige, Danmark, Finland, Norge og Slovenia. Per i dag er denne parkerings- og ladeløsningen tilgjengelig hos om lag 20 ladeaktører.

– Tallene viser at antall transaksjoner per ladepunkt stiger i takt med den økte elektrifiseringen av Europas bilpark. Vi er veldig glade for å fortsette denne utviklingen i 2023, sier Eide.

Antall transaksjoner i de landene hvor det er mulig å betale for elbillading med Easypark-appen økte med 190 prosent i løpet av 2022 sammenlignet med 2021. I Norge, hvor de har kommet lengst med å samle de nasjonale ladeoperatørene i appen, har teknologiselskapet økt tilgjengeligheten av ladepunkter med over 30 prosent. Det betyr at elbileiere får tilgang til nesten 60 prosent av Norges offentlige ladepunkter gjennom Easypark-appen.

­

Powered by Labrador CMS