Illustrasjonsfoto: Grilstad

Nyheter

Grilstad permitterer ni ansatte på Stranda

Mandag ble det sendt permitteringsvarsel til ni ansatte ved Grilstads produksjonsanlegg på Stranda. Årsaken til permitteringene er svekket kjøpekraft hos forbrukerne og redusert tilgang på råstoff til skinke.

Publisert Sist oppdatert

­Driftsdirektør Morten Letnes er lei for at Grilstad må permittere ansatte.

– Vi har iverksatt mange tiltak for å unngå dette, men det har dessverre ikke vært nok. Vi håper markedssituasjonen endrer seg slik at våre dyktige medarbeidere kan komme tilbake på jobb, sier Letnes i en pressemelding.

Han sier permitteringene kommer som følge av dyrtiden vi er inne i, kombinert med mangel på tilgang på råvarer til skinke i Norge.

– Vi opplever at etterspørselen av spekeskinke nå normaliseres etter en kraftig økning i koronatiden. I tillegg har skjærebedriftene i det siste redusert sin aktivitet slik at tilgangen på råvarer til foredlet skinke reduseres. Til sammen gjør disse forholdene at det er umulig for oss å opprettholde normal produksjon, sier Letnes.

Driftsdirektøren mener det er paradoksalt at det er mangel på råvarer samtidig som norske fryselagre er fulle av svinekjøtt.

– Markedsreguleringen fører til at store mengder hel gris blir frosset ned på grunn av overskudd av sideflesk. Stort sett alle andre deler av grisen er mangelvare. Det er et tydelig tegn på at reguleringen ikke virker som den skal, sier Letnes.

Letnes mener at dagens markedsregulering bør fornyes for å imøtekomme markedets behov for rask og effektiv tilpasning av produksjonen.

Powered by Labrador CMS