Nyheter

HelloFresh: To av tre nordmenn har gjort endringer ved matlaging grunnet strømprisene

En undersøkelse fra HelloFresh viser at over 70 prosent av nordmenn har tenkt over strømforbruket sitt ved matlaging de siste 12 månedene. 69 prosent sier at de har gjort endringer grunnet de økte strømprisene.

Publisert Sist oppdatert

Vinteren har vært preget av høye strømpriser. Stadig flere ser etter kreative måter å spare strøm på, og matlaging er ikke noe unntak. Kulinarisk ansvarlig Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan for HelloFresh er ikke overrasket over funnene.

– Høye strømregninger har fått nordmenn til å reflektere over sine vaner, ikke bare når det gjelder valg av mat, men også hvordan de tilbereder maten. Å reflektere over og endre vanene sine trenger ikke å gjøre matlagingen kjedelig, tvert imot. Det er mye å vinne på å være bevisst, sier Vestergaard Kaldan i en pressemelding.

Det er flere måter å spare strøm på når man lager mat, mener Vestergaard Kaldan.

– Et eksempel på dette kan være å bruke lokk på kasserollen når man koker noe. På den måten kan du redusere energiforbruket med hele to tredjedeler. Mange velger også å tilberede mer mat av gangen, og deretter varme det opp igjen, skriver matkasseleverandøren i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS