Foto

Med Sofie Sei kan barna lære mer om fisk hos Meny.

Lanserer Fiskeknappen:

Inviterer småbarnsfamilier og barnehager til fiskedisken

Publisert: 3. april 2023 kl 14.57
Oppdatert: 3. april 2023 kl 14.57

For å øke kunnskapen og gjøre fisk mer spennende, lanserer Meny nå «Fiskeknappen». Dette er et eget lite univers i fiskedisken; morsomme illustrasjoner, navn og beskrivelser på de vanligste matfiskene. Materiellet består også av et aktivitetshefte, tegneark og diplom, som også kan lastes ned fra nettsidene til Meny.

– Vi ønsker å invitere småbarnsfamilier og barnehager til fiskedisken for å lære om havets matfat. Håpet er at vi også kan inspirere dem til å spise mer fisk, enten det er fiskekaker eller fiskefilet, sier innholdsprodusent og prosjektleder for Fiskeknappen Nina Gjerdrum i Meny i en pressemelding.

Besøk av barnehager

Gjerdrum forteller at flere av Menys fiskedisker de siste ukene har fått besøk av barnehager. Smårollingene har ifølge kjeden vist interesse for Sofie Sei, Kaja Kveite, Øyvind Ørret og de andre fiskene i Fiskeknappen.

– Våre mest trofaste fiskekunder er de over 60 år. Mye tyder på at kunnskapen og begeistringen for havets matfat synker med alderen. Vi må ikke komme dit at barn og unge tror fiskeboller svømmer i havet, sier Gjerdrum.

– Fisk er gøy og godt

Det totale fiskekonsumet sank fra 2017 til 2021 med 12 prosent, mens Helsedirektoratets mål var å øke konsumet med 20 prosent. Meny kan vise til en økning i fisk og sjømat på 6 prosent fra 2019 til 2022, blant annet grunnet bemannende fiskedisker og innføring av Fisketirsdag med 30 prosent på fersk fisk.

– Våre dyktige fagfolk skal nå lære kommende generasjoner, og andre som er nysgjerrige, mer om fisk og sjømat, sier Gjerdrum, og fortsetter:

– Som småbarnsmor vet jeg hvor vanskelig det kan være å få barn til å spise fisk. Samtidig ser jeg at de blir mer positive når de er sammen med andre barn. Jeg håper vi kan gi barna en morsom opplevelse hos oss og lære dem at fisk er gøy og godt.

Dette er Fiskeknappen

  • Et konsept lansert av Meny for å skape matglede og kunnskap om havets matfat.
  • Består av illustrasjoner, navn og beskrivelser på foreløpig åtte vanlige matfisker. Du finner dem her: https://meny.no/tema/fisk/fiskeknappen/fiskeknappen-fiskene/
  • Se etter QR-koden i fiskedisken for å komme til fiskeuniverset.
  • Barnehager inviteres til å komme på butikkbesøk for å lære mer om fisk
  • Aktivitetshefte, diplom og fargeleggingsark kan lastes ned og printes ut her: https://meny.no/tema/fisk/fiskeknappen/

Ledige stillinger – Dagligvarejobb