Nyheter

Lager bio-CO2 til dagligvarebransjen

Veas Marked har etablert bio-CO2 selskapet Hoop CO2 AS, som skal stå for fangst, raffinering og salg av bio-CO2 til mat- og drikkevarebransjen.

Publisert Sist oppdatert

– Veas er et sirkulært selskap som vil skape nye verdier fra ressursene i avløpsvannet. CO2 er i dag et biprodukt fra biogassen fra renseanlegget. Med Hoop CO2 vil vi fange bio-BO2 og løfte det til et rent, grønt kvalitetsprodukt, sier Ragnhild Borchgrevink, administrerende direktør i Veas i en pressemelding. Hun er også styreleder i det nye datterselskapet.

Veas Marked startet med kommersialisering av biogassen fra renseanlegget på Slemmestad i 2017, og produserer i dag 5000 tonn flytende biogass (LBG). De har lenge jobbet med løsninger for å skille ut CO2 fra metan. Ferdig renset bio-CO2 holder matvarekvalitet og vil dermed kunne erstatte CO2 produsert på fossile kilder i blant annet drikkevarer, drivhus, slakterier og annet.

Hoop CO2 starter nå arbeidet med å finne tekniske leverandører og samarbeidspartnere for bygging av det første raffineriet.

– Vi starter på Slemmestad, men teknologien gjør det mulig å koble seg på andre biogassanlegg i Europa, tett på store kunder. Vi har allerede startet dialogen med mat- og drikkevareprodusenter som ser etter grønne løsninger i sin verdikjede, sier Kjetil Wang-Hansen (bildet), daglig leder i Hoop CO2.

Det er allerede et år siden Veas for første gang serverte øl med bio-CO2.

Powered by Labrador CMS