Nyheter

I 2022 økte Nortura det totale volumet av nøkkelhullsmerket mat.

Nortura økte volumet av nøkkelhullsprodukter

I 2022 økte Nortura det totale volumet av nøkkelhullsmerket mat fra 21 prosent til 22 prosent. Samtidig har Nortura nådd målet om 30 prosent reduksjon av salt i sine produkter.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er veldig fornøyde med å ha nådd målet vi satte oss. Dette er en milepæl! Måloppnåelsen kommer som resultat av et godt arbeid med gradvis reduksjon av salt over tid, sier fagsjef for ernæring Guro Waage i Nortura i en pressemelding.

Nortura har gjennom intensjonsavtalen for et sunnere kosthold, som er et samarbeid mellom matbransjen og helsemyndighetene, forpliktet seg til reduksjon av mettet fett og salt i sine produkter. Tall for 2022 viser at hele 64 prosent av Priors totale antall produkter i storkjøkken og dagligvare i 2022 var nøkkelhullsmerket.

– Vi er stolte av å skape så mange varierte produkter som bidrar til bedre folkehelse. Prior jobber kontinuerlig med å skape nye, sunnere produkter og vi fortsetter med dette arbeidet fremover, gjennom satsinger på enda flere gode og sunne kylling- og kalkunprodukter, sier markedsdirektør Lise Kjær Kristoffersen i Prior.

Blant Priors produkter som selges i dagligvare, er antall nøkkelhullsprodukter nærmere 80 prosent.

– Nortura skal være den leverandøren av matvarer som tilbyr flest nøkkelhullsmerkede produkter. Vi skal utvikle sunnere alternativer for våre mest populære produkter. Dette er ambisiøse mål, men vi opplever at dette er noe hele organisasjonen jobber målrettet mot, sier Waage.

– Vi er ikke i mål enda, men heldigvis på god vei. Vi øker antallet med Nøkkelhullsmerkede produkter hvert eneste år. I 2023 vil vi fortsette denne satsingen, sier Waage.

I 2021 forlenget Nortura intensjonsavtalen for et sunnere kosthold. Dette er et samarbeid mellom matbransjen og helsemyndighetene for bedre kosthold i befolkningen. Nortura forplikter seg gjennom denne avtalen til å redusere salt og mettet fett i sine produkter. For å bidra til å nå målene i intensjonsavtalen, har Nortura satt seg mål om 7 prosent reduksjon av mettet fett, og at alle produkter skal være i tråd med veiledende saltlister, innen 2030.

Powered by Labrador CMS