Nyheter

Pant for Soda Stream-emballasje

Soda Stream inngår samarbeid med panteappen Bower i Sverige og Norge. Det betyr at man kan pante emballasje med strekkode fra Soda Stream på en gjenvinningsstasjon eller et privat gjenvinningspunkt.

Publisert Sist oppdatert

Tilbake får man penger eller rabatter.

Dette gjøres ved å skanne strekkoden på emballasjen du skal pante i Bower-appen, før den tas med til nærmeste gjenvinningsstasjon eller private gjenvinningspunkt. Der valideres gjenvinningen ved å skanne en av emballasjene som skal resirkuleres.

Soda Stream Nordics beregner at fire millioner smakstilsetningsflasker og annen emballasje potensielt vil gjenvinnes i det nye samarbeidet med Bower.

– Vi er stolte over å kunne dele at Bower og Soda Stream nå innleder et samarbeid. Sammen kan vi påvirke flere til å pante på en enkel og smidig måte. Ved å belønne brukerne våre for gjenbruk, øker vi også kunnskapen om miljøvennlige valg og sorteringsgraden, sier Suwar Merf, administrerende direktør i Bower, i en pressemelding.

Han legger til at Soda Stream allerede jobber aktivt for å forebygge bruken av engangsflasker, og at de nå tar et steg videre mot en mer bærekraftig verden.

Bower-appen har allerede over fire hundre tusen brukere i flere land, og har siden oppstarten pantet over 39 millioner ulike typer produktemballasjer.

– I samarbeidet med Bower styrker vi satsningen vår på bærekraft ytterligere, og tar nye steg mot målet om en renere og sunnere planet, sier Mats Ajpe, markedssjef i Soda Stream Nordics.

­

Powered by Labrador CMS