Nyheter

Syv av ti unge elsker påskekakaoen

Ifølge en ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter er det de unge som drikker mest kakao i løpet av høytiden, og de fleste er enige om hvilken kakaovariant som smaker best.

Publisert Sist oppdatert

En ny undersøkelse gjort på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser at 71 prosent av de mellom 15 og 29 år pleier å drikke kakao i påskeferien, heter det i en pressemelding. Også barnefamiliene drikker mye påskekakao - der er tilsvarende andel på 66 prosent. Videre er det størst enighet om at det er den tradisjonelle varianten med smeltet sjokolade og melk som smaker aller best.

– Det finnes ulike måter å lage kakao på, men det aller beste med hjemmelaget kakao er at vi kan lage den på foretrukne ingredienser. Favoritten blant mange lages på smeltet sjokolade, fyldig melk og pisket krem for en luksusvariant, mens andre foretrekker en lettere variant blandet med lettmelk, lite sukker og kakaopulver, sier ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen hos Melk.no i en pressemelding.

Det er også noen forskjeller i hvilken grad vi nyter påskekakao ut fra hvor vi bor i landet. Det er nemlig i Midt- og Nord-Norge vi drikker mest. Nord-Norge troner øverst hvor nesten syv av ti sier at de pleier å drikke kakao flere ganger i løpet av påskedagene.

Powered by Labrador CMS