Fra Umami Arena i mars 2023. Nå blir det ny messe allerede i 2025.

Fra Umami Arena i mars 2023. Nå blir det ny messe allerede i 2025. Foto: Mike Hillingseter

Umami Arena går fra hvert tredje til hvert andre år

Publisert: 20. mars 2023 kl 09.48
Oppdatert: 20. mars 2023 kl 21.56

­Over 400 virksomheter og mer enn 25.000 besøkende deltok på Umami Arena i år. Et bredt fagprogram med 75 programposter og 11 Norgesmesterskap av høy kvalitet, skulle sørge for faglig påfyll og inspirasjon.

– Den store interessen for arrangementet bekrefter tydelig at Umami Arena er Norges største og viktigste møteplass for alle som jobber med mat og drikke. Utstillerne har i etterkant av arrangementet også gitt gode tilbakemeldinger på Umami Arena som kanal for salg, markedsføring og relasjonsbygging, sier direktør Torill Engelberg i Umami Arena.

Tidligere er Smak, nå Umami Arena, blitt arrangert hvert tredje år, men direktør Torill Engelberg lanserer nå endringer:

– Tempoet øker og endringer skjer raskere. Vi følger utviklingen og Nova Spektrum ønsker med dette å ha en tydeligere tilstedeværelse for mat- og drikkebransjen, på samme måte som vi også er en tydelig arena for shipping-miljøet annethvert år med vårt Nor-Shipping.

Samler bredden

– Med Umami Arena annethvert år, kan vi bygge videre på de gode historiene som en høyt verdsatt arena for alle som jobber med mat og drikke. Slik skal vi fortsette å samle bredden av ulike aktører innen den samlede verdikjeden fra hav og jord til bord.

Umami Arena skal være en viktig markedsplass hvor utstillerne får vist frem sine produkter og tjenester på en god måte overfor kunder, samarbeidspartnere og forretningsforbindelser. Dette legger grunnlaget for nye markedsmuligheter og økt konkurransekraft i en av Norges største og viktigste næringer, sier Engelberg.  

Kutter til tre dager

– Når vi nå øker hyppigheten til annet hvert år, vil vi også endre antall dager på arrangementet. 80% av våre utstillere svarer at de ønsker tre dager. Derfor vil Umami Arena arrangeres fra tirsdag til torsdag i 2025, og gi mulighet for tre gode arbeidsdager for utstillerne.

Målet er å gjenta suksessen fra årets arrangement, i kombinasjon med enda større bredde og representasjon. 

– Vi gleder oss til å ønske alle utstillere og besøkende velkommen tilbake til oss 18. til 20. mars 2025, sier Torill Engelberg.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb