Produktnytt

Helene Boland er oppfinneren bak den nye Melkesjokoladen med cookie dough og knasende karamell. Foto: Elise Lunder

Helene er oppfinneren bak Freias nye sjokolade

Over 50.000 oppskrifter ble sendt inn i Freias Sjokoladeoppfinner-konkurranse, men Helene Bolands Melkesjokolade med cookie dough og knasende karamell trakk det lengste strået.

Publisert Sist oppdatert

Nå er Melkesjokolade med cookie dough og knasende karamell å finne i butikker over hele landet.

‒ Det er utrolig gøy at det var min sjokoladeoppskrift som ble valgt. Det har vært veldig vanskelig å holde det hemmelig for familie og venner, for å si det slik, sier 19-åringen fra Bø i en pressemelding.

Helene Boland er den andre i rekken av tre vinnere i Freias Sjokoladeoppfinner-konkurranse, som ble gjennomført våren 2020. Sjokoladen hennes utkonkurrerte 50.000 andre oppskrifter og rulles nå ut fra Freia-fabrikken i Oslo og inn i butikker over hele landet.

‒ Jeg gleder meg veldig til å se den i butikken, og ikke minst til å smake på den. Det blir spennende å se om den smaker slik jeg har forestilt meg, sier Boland.

20.000 forskjellige smakskombinasjoner

Freias oppfinnerkonkurranse inviterte nordmenn til å skape sin drømmesjokolade ved å tilsette opptil tre ulike ingredienser i melkesjokoladen. 63 ingredienser var tilgjengelige; alt fra chili og popcorn til estragon og havsalt. Det resulterte i over 20.000 forskjellige smakskombinasjoner fra håpefulle, sjokoladeglade nordmenn.

Helenes Melkesjokolade med cookie dough og knasende karamell var én av tre oppskrifter som gikk helt til topps, og får pryde butikkhyllene. Helene forteller at valget falt på cookie dough fordi det var en unik ingrediens.

‒ Jeg er veldig glad i cookie dough, men det er ikke så mange søtsaker her i Norge som har det. Så da jeg oppdaget at det var en av valgene i konkurransen, syntes jeg det hørtes så godt ut at jeg bare måtte velge det som hovedingrediens.

Valgt ut av sjokoladeeksperter

Helenes oppskrift ble plukket ut av en jury bestående av et titalls sjokoladeeksperter fra Freia samt et jurymedlem fra PromoVeritas, et uavhengig byrå for forbrukerkonkurranser. 100 av de 50.000 sjokoladeoppskriftene ble valgt ut, og deretter produsert og smakt på av juryen.

‒ Så fort vi satt tennene i sjokoladen til Helene skjønte vi at dette kunne bli en suksess. Den skilte seg også ut fra mange av de andre forslagene i at den inkluderte cookie dough, en litt utradisjonell ingrediens i norske søtsaker, som gjorde den ekstra spennende. Vi gleder oss til å se hvordan den blir mottatt av det norske folk, sier produktsjef Christine Estelle Innstrand i Freia.

Powered by Labrador CMS