Nyheter

Bruk isbergsalaten til wraps i sommer, anbefaler matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: OFG

Nå er det norsk i butikkene

En usedvanlig kald maimåned har gitt norske grønnsaksprodusenter ekstra utfordringer, men nå er de norske grønnsakene på vei. Fra og med denne uken vil det bugne av ferske norske grønnsaker i butikker landet over.

Publisert Sist oppdatert

Årets første nykål er å finne i butikken, og kundene dine kan glede seg over at sesongen varer til langt utover sommeren. Når det gjelder aspargesen, derimot, er sesongen kort, så her gjelder det å kjenne sin besøkstid. Også norske tomater er på plass i diskene, og er av topp kvalitet, ifølge matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

– Nordmenns tomatforbruk har faktisk økt med 2 prosent hvert år de siste 10 årene, kan Gulbrandsen fortelle.

Norsk blomkål vil finnes i enkelte butikker fra uke 23, mens kinakålen ankommer butikkene om et par uker. Nypotetene er noe senere ute enn vanlig, mye på grunn av de kalde nettene denne våren. Forhåpentligvis er de norske nypoteter på plass i slutten av juni.

– Sesongen for hjertesalat er i full gang, og er en av våre mest allsidige salater som kan serveres på mange måter, forteller Gulbrandsen.

– Er vi heldige, kan vi nyte hjertesalat til langt utover høsten. Salat hører sommeren til og du kan nyte både isbergsalat og norsk ruccola i butikk nå. Norsk isbergsalat er å finne i butikkene fra uke 23.

Som du tidligere har lest i Dagligvarehandelen, er de første norske jordbærene – dyrket i tunneler – allerede ute i Meny-butikker over hele landet. De fleste andre dagligvarekjeder må vente en stund til, på frilandsjordbærene.

– Vi forventer å se de norske frilandsjordbærene en gang mellom 20. og 25. juni i de fleste butikker i Norge. Det er selve sommersignalet for mange, og vi vet mange ser fram mot den tiden av sommeren, sier Gulbrandsen.

Powered by Labrador CMS